‘Erdoğan’ın askeriyim’ diyen Hacıosmanoğlu’na 4.8 milyarlık ihale

01.03.2025
A+
A-
‘Erdoğan’ın askeriyim’ diyen Hacıosmanoğlu’na 4.8 milyarlık ihale

Sakarya Şehir Hastanesi’nin 4.8 milyarlık tamamlama ihalesi, “Ölene kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeşi ve askeri olmaya devam edeceğim” diyen İbrahim Hacıosmanoğlu’nun şirketi ATR Yapı’ya verildi.

AKP’nin yap-işlet-devret projelerinden olan Sakarya Şehir Hastanesi’nin tamamlama ihalesini “Ölene kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeşi ve askeri olmaya devam edeceğim” diyen TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun sahibi olduğu ATR Yapı aldı.

Söz konusu proje için ilk olarak, 13 Temmuz 2021’de ihale açıldı ve Hacıosmanoğlu’nun şirketi, 1 milyar 248 milyon 61 bin lira bedelle kazandı. Hastanenin yapımı sözleşemeye rağmen 2 yılda bitmedi.

Hacıosmanoğlu’nun şirketi ART Yapı Proje A.Ş. Sakarya Adapazarı‘nda 300 dönümlük alanda yapımı süren 1.000 yataklı şehir hastanesinin tamamlama ihalesini kazandı. Projenin 2021 yılında yapılan ilk ihalesini de TFF başkanının şirketi almıştı.

SÖZLEŞMEYE RAĞMEN PROJE BİTMEYİNCE BİR İHALE DAHA ALDI

2021 yılında ilk ihalesi yapılan Sakarya Şehir Hastanesi’nde sözleşmeye rağmen 2 yılda bitmemesi üzerine Sağlık Bakanlığı 13 Aralık 2024 tarihinde ikmal ihalesi yaptı ve bu ihaleyi de 4 milyar 825 milyon lira ile Hacıosmanoğlu’nun şirketi aldı.

Geçen sürede hastanenin maliyeti, 6 milyar 73 milyon 61 bin TL’ye çıktı.

009-2023-09-2023-05-nisan-04-20230426-2-58401221-88328426.jpg

Yine Ayhan’ın belirttiğine göre, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Yabancı Diller Yüksekokulu ve Öğrenci Binası inşaatı ihalesi de 467 milyon 740 bin TL ile canlı yayınlarda ‘Allah benim ömrümden alsın, Cumhurbaşkanımıza versin.’ dediğini belirten İbrahim Hacıosmanoğlu’na gitti.Şirket, İstanbul Haseki Eğitim Hastanesi ihalesini 1 milyar 689 milyon liraya aldı. Kocaeli Gölcük’teki devlet hastanesi İkmal İnşaatı ihalesini de 328 milyon liraya kazandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.