Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Galatasaray – Beşiktaş derbisinde yaşananların ardından flaş bir açıklama yayınladı. TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Seçildiğimiz günden bu yana, futbol ailesinin tüm ...
İmamoğlu’ndan tarihi açıklama

CHP cumhurbaşkanı adayı belirleme ön seçiminde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylık süreci ve gelecekteki planlamaları hakkında bilgi vermek amacıyla CHP milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, il ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Bu toplantı, ‘Sen seç tarihe geç’ başlıklı programın hazırlıkları çerçevesinde gerçekleştirildi. Salonda ve salon girişinde, bu sloganın yer aldığı birçok görsel dikkat çekti.
İmamoğlu’nun Açıklamaları
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne giderek partililere hitap etti. İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:
- Utanç Verici Uygulamalar: “Bu sabah, ülkemizde aylardır yaşanan utanç verici bir durumu daha deneyimledik. Hepimizin başını öne eğdiren ve insanlarımızın yaşamlarıyla ilgili kaygılar uyandıran bu uygulamalar karşısında derin bir üzüntü içindeyiz.”
- Sandık ve Milletin İradesi: “O sandık, eninde sonunda milletin önüne gelecek. Siyasetin dizayn etmeye çalışanlar, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, bir gün anlayacaklar ki bu milletin iradesi üzerinde hiçbir tasarrufları olamayacak.”
- Belediye Başkanına Yapılan Baskın: “65 yıllık Paşabahçeli, daha önce belediye başkanlığı yapmış, insanlarla iyi diyalog kurmuş ve kendini sevdiren Alaattin Köseler, sabah 04.00’te evine polis baskınıyla girilerek gözaltına alındı. Bu durum, kişisel hırs ve öfkenin bir yansımasıdır.”
- Hukuksuz Uygulamalar: “Biliyor musunuz, geçen hafta Beykoz Belediyemize polisler geldi ve bazı dosyalar istediler. İmzası görünen savcının bile haberi yoktu. Bu durum, kötü planların ortaya çıkmasıyla birlikte öfkenin patlak vermesine neden oldu.”
- Tarihi Hezimet: “Karşılarında çabuk pes edecek bir insan grubu olduğunu zannediyorlar. Asla yok! On milyonlarca insanımız var ve onlara güle güle demeyi dört gözle bekliyorum. Bu hukuksuz uygulamaların bir kişinin bile başına gelmesini istemeyen bir topluluk var burada.”
- Demokrasi Mücadelesi: “Türkiye’nin çok partili demokrasiye geçişini biz sağladık. Yenildiği rakibine olgunlukla iktidarı teslim eden de biziz. CHP, 1950’den sonra iktidarda olmadığı dönemlerde bile ülke siyasetine yön vermeye devam etti.”
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum