Milyarderler listesinde Bayraktar kardeşlerin önlenemez yükselişi

14.02.2025
A+
A-
Milyarderler listesinde Bayraktar kardeşlerin önlenemez yükselişi

Dünyanın en zengin iş insanlarının mal varlıklarını yayınlayan FORBES dergisi, milyarderlerin servetlerini anlık olarak listelediği sıralamada değişikliğe gitti.

Geçtiğimiz yıl Baykar Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın 1.2 milyar dolarlık servetiyle ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın 1.1 milyar dolarlık servetiyle yer aldığı listede, Bayraktar kardeşlerin sıralaması ve toplam serveti değişti.

İKİ İSİM DE İLK 20’YE GİRDİ

Baykar Teknoloji hisselerinin yüzde 52.5’ine sahip olan Selçuk Bayraktar, kişisel servetini 1.2 milyar dolardan 1.8 milyar dolara yükselterek Türkiye’nin en zengin 15. insanı unvanını ele geçirdi. Bayraktar, Ağustos 2024’te yayınlanan Türkiye’nin 2023 yılı gelir vergisi rekortmenleri listesinde de ilk sırada yer almıştı.

Selçuk Bayraktar’ın ağabeyi olan ve Baykar Teknoloji hisselerinin yüzde 47,5’ine sahip olan Haluk Bayraktar ise geçtiğimiz yıl 1.1 milyar dolar olan servetini 1.6 milyar dolara yükseltme başarısı gösterdi. Haluk Bayraktar, bu değişiklikle birlikte Türkiye’nin en varlıklı 19. insanı olarak listeye adını yazdırdı.

1.8 MİLYAR DOLAR İHRACAT AÇIKLADI

İnsansın hava aracı üretiminde önemli bir pazar payını elinde bulunduran Baykar, geçtiğimiz aylarda yaptığı anlaşma ile İtalyan uçak üreticisi Piaggio Aerospace’i satın aldığını duyurmuştu.

Şirket, 1 Şubat’ta yayınladığı bildirimde, 2024 yılında 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 10 firması arasına adını yazdırdığını duyurmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.