Yüzlerce askerden “Gazze’ye saldırılar durdurulsun” talebi!

İsrailli Kanal 13 televizyonunun haberine göre, İsrail askeri istihbarat birimi 8200’de görevli yüzlerce yedek asker, Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması talebiyle bir mektup imzaladı. Mektupta, yaklaşık bine yakın hava kuvvetleri personelinin önceleri yayımlanan mektubuna atıf yapılarak “Şu anda savaşın güvenlik çıkarlarına değil, öncelikle siyasi ve kişisel çıkarlara hizmet ettiği yönündeki ciddi ve endişe verici iddiayı destekliyoruz” denildi.
Saldırıların İsrail’in belirlediği savaş hedeflerine ulaşılmasına katkı sağlamayacağı ifade edilen mektupta, bunun devam ettirilmesinin esirlerin, İsrail askerlerinin ve masum insanların ölümüne yol açacağı kaydedildi.
İSRAİL HÜKÜMETİNİ SUÇLADILAR
Askerler, Netanyahu hükümetini, kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmadan savaşı devam ettirmek, ikna edici bir plan sunamamak ve Gazze’deki İsrailli esirleri ‘çürümeye terk etmek‘le suçladı. Hamas’ın hala Gazze Şeridi’ni kontrol ettiğini ifade eden İsrailli askerler, İsrailli esirlerin saldırılarla değil sadece anlaşma yoluyla geri dönebileceğini iletti.